ПАКЕТИРАНИ ХРАНИ
КОЗМЕТИЧНИ ПРОДУКТИ
ПРОДУКТИ ЗА ДОМА
Copyright © 2019. All Rights Reserved

Уиски Tullamore Dew 1 л

36,99 лв.
  • Марка: Tullamore Dew
  • Кат. номер: 22409 / 74090
+ -
Купи
Моля, изберете:

Уиски Tullamore Dew 1 л

 

Основната разлика на ирландското уиски със скоча се таи в процеса на ферментация и в липсата на характерните опушени тонове при двойно дестилирания шотландски "братовчед".

Вместо това ирландските марки се дестилират по три пъти и предлагат по-концентриран и чист аромат.

Произходът на Tullamore Dew - "легендарното ирландско уиски" - може да бъде проследен до 1829 г., когато е основана Tullamore Distillery в Tullamore, County Offaly от Michael Molloy.

Голямо влияние върху развитието на дестилерията оказва Daniel E Williams. Инициалите му, D-E-W, вдъхновяват идеята уискито да бъде наречено "Tullamore Dew" с лозунг "Give every man his Dew"("Дайте на всеки човек Росата му/Dew").
    Tullamore - името идва от Tulach Mhór, което означава "голям хълм" - е в сърцето на най-големият район в Ирландия за отглеждане не зърно, богат селскостопански регион в центъра на Ирландия, който осигурява, както най-добрия ечемик, така и чиста изворна вода, която е от голямо значение за доброто уиски.

Цвят: Блед кехлибар с оранжев оттенък.
Нос: Сладки ядки с нотка на обгорено дърво и намек за лимон.
Небце: Комплексно и балансирано като съчетава живи, отличителни нотки на малц и шери. Гладко и плътно небце; дървесни подтонове, които правят път на сладки олоросо лешници с едва доловима нотка на подправки.

Послевкус: Богат, дълъг, приятно сух финал, който също така е леко лимонов и сладък.

Алкохол: 40%

Опаковка: 1 л