ПАКЕТИРАНИ ХРАНИ
КОЗМЕТИЧНИ ПРОДУКТИ
ПРОДУКТИ ЗА ДОМА
Copyright © 2019. All Rights Reserved

Киноа Бяла Земела 250 гр

4,59 лв. 3,99 лв.
  • Марка: Земела
  • Кат. номер: 43904 / N43904
+ -
Купи
Моля, изберете:

Киноа Бяла Земела 250 гр

 

Растението киноа (Chenopodum qunoa) се смята за свещено и е с древен произход(според някои източници в Южна Америка са я използвали за храна още преди около 10000 години). В цивилизацията на инките е една от трите основни култури наравно с царевицата и картофите.

По хранителните си качества се доближава до млякото.

Не съдържа глутен, което я прави предпочитана в менюто на малките деца след 7-мия месец.

Иначе вкусът на семената е неутрален, с лек орехов аромат.От тях се приготвят различни блюда, сервират се като гарнитура, основно ястие и десерт.

Преди употреба зърната трябва да се измият добре под течаща вода.Варят се като ориза – заливат се с вода в съотношение 1:2 и след като водата кипне, се оставят на слаб огън 15-20 минути.При варене киноа увеличава своя обем 4 пъти, като в средата зърното става прозрачно, а около него се образува малко кръгче.

Всички рецепти с ориз, кускус или булгур могат да се приготвят и с киноа. Използва се вместо макаронените изделия, пекат хляб от него, приготвят се разнообразни блюда.

Освен това може да се добавя и в супи вместо ориз или фиде-в Колумбия, Еквадор и Перу например са популярни бургери от киноа с орехи.Класифицират ги като бърза храна и местното население с удоволствие ги хапва на обяд.

Бургерите се приготвят от киноа, лук, моркови, слънчогледово семе, бадеми, целина и се пържат в зехтин.

Нетно Тегло: 250 гр

Произход: ПЕРУ