ПАКЕТИРАНИ ХРАНИ
КОЗМЕТИЧНИ ПРОДУКТИ
ПРОДУКТИ ЗА ДОМА
Copyright © 2019. All Rights Reserved

Каберне

Каберне Совиньон представлява най-известният и разпространен в света червен винен сорт грозде, който произхожда от района на Бордо, Франция. Без абсолютно никакви съмнения Каберне Совиньон е истинският крал на червените сортове. Наричан е завоевателят поради факта, че много често сортове биват изкоренени, за да бъдат заменени именно с този сорт. Това, което прави Каберне Совиньон кралят на червени вина, безспорно е ясно изразеният му характер и високото му качество. Виното може да старее много добре в бутилка, превръщайки се с времето в едно многопластово и изискано вино. 

Страхотният плътен вкус на Каберне Совиньон най-добре се съчетава с меса. Изключително подходящи са агнешко, говеждо, свинско и телешко. Комбинацията между еленско месо и Каберне Совиньон също е изключителна. От птиците най-добре е да се използва патешкото месо.

Каберне Совиньон си пасва перфектно с по-мазните меса, защото именно мазнината в тях покрива небцето и езика, предпазвайки по този начин сетивата от младите и силни танини на виното.

За да се получи наистина отлично съчетание между Каберне Совиньон и храната, специалистите препоръчват към основното ястие да се добавят касис, гъбо, печени домати, патладжан и маслини. От сирената най-добри за виното са пармезан, камамбер и горгонзола. Подходящите подправки тук са черен пипер и страхотния балсамов оцет, а от билките – розмарин, мащерка, босилек, риган и мента.

Каберне
марки
Подреди по