ПАКЕТИРАНИ ХРАНИ
КОЗМЕТИЧНИ ПРОДУКТИ
ПРОДУКТИ ЗА ДОМА
Copyright © 2019. All Rights Reserved

Шардоне

Шардоне представлява бял винен сорт грозде, чиито произход са районите на Бургундия и Шампан, Франция, където се отглежда от много древни времена. Шардонето е изключително популярно вино най-вече заради своите уникални маслени нюанси, както и заради цялата кошница плодове, които се долавят във вкуса–пъпеш, ябълка, дюля, лимон, грейпфрут, смокиня. 

Шардонето много успешно се съчетава с пресни зеленчуци и различни летни ястия. То е отлична компания на мазна риба и морски дарове. Ароматното бяло вино си отива много със салати от морски дарове, както и със сложни салати, които имат много съставки. Стриди и Шардоне са една изискана комбинация, която е подходяща и за най-специалните поводи. 

Шардоне е изключително подходяща за комбиниране с различни видове паста, най-вече спагети и лазаня, които са приготвени с гъст сметанов сос. Крехките пилешки и телешки меса, меки сирена като бри и камамбер са отлично допълнение към невероятното Шардоне. Тъй като Шардоне е изискано вино, то много добре се съчетава с леки и изтънчени предястия. То може да бъде поднесено с десерт, като това са предимно плодове и леки сладкиш с плодов крем. Температурата е един от най-важните фактори при консумация на вино, като за Шардонето тя трябва да бъде 9-11 градуса.

Шардоне
марки
Подреди по