ПАКЕТИРАНИ ХРАНИ
КОЗМЕТИЧНИ ПРОДУКТИ
ПРОДУКТИ ЗА ДОМА
Copyright © 2019. All Rights Reserved

ПЕНЛИВО ВИНО

Шампанското безспорно е най-изисканата напитка в цял свят. Хармонията от вкусовете при шампанското идва единствено, ако то произхожда от френската област Шампан Champagne и никое друго пенливо вино не може да се нарече истинско шампанско. По своята същност шампанското спада към шумящите вина, които се делят на пенливи и искрящи. Това, което отличава шампанското от останалите вина е начина на производство - чрез вторична ферментация. За него са характерни две ферментации, като втората се предизвиква изкуствено. По време на протичането й се отделят малки мехурчета въглероден диоксид, които остават в бутилката, с което рязко се повишава налягането в бутилките. Неслучайно и стъклото, от което се правят бутилките за шампанското, е по-дебело. Всъщност бутилките, в които се предлага шампанско, издържат на три пъти по-високо налягане от това в автомобилните гуми. 

 шампанско трябва да се поднесе охладено и няколко часа преди сервирането е добре да се остави в хладилник. Шампанското се поднася с температура 6-8 градуса в кофичка, пълна с лед и вода.

Дори да ви се струва странно, правилото е шампанското да се отваря внимателно, под ъгъл (около 45 градуса), за да остане непокътнато и да запази качествата си.

Шампанското се разлива внимателно във високи стъклени чаши, което позволява по-дълго удоволствие от консумирането на елитната напитка.

ПЕНЛИВО ВИНО
марки
Подреди по