ПАКЕТИРАНИ ХРАНИ
Copyright © 2020. All Rights Reserved

Пелин и Сира

Сира представлява червен винен сорт грозде, който е известен в Австралия и страните от Новия свят и като Шираз. Дори неопитното небце може да различи във виното Сира съчетание от противоречиви нюанси на шоколад и прясно смлян черен пипер, миризма на кожа и цветни ухания, дим и намек за свежо червено месо с наситен плодов вкус. Тези му характеристики го правят подходящо за комбиниране с голям диапазон храни. 

Прекрасното вино Сира съзрява като изключително ароматно и комплексно, с гладка и мека структура. Представлява незаменимо допълнение към всяко дивечово ястие. По правило Сирата се комбинира отлично с дивеч, препечени меса и жълти стари сирена.

Сира добре се комбинира със различни сосове – от леки и светли тип грейви до тъмни и много плътни. Гарнитурите е добре да съдържат повече зеленчуци и по малко варива. 

Храната, с която е добре да се комбинират по-отлежалите вина, трябва да е мека, като тестени изделия, бели сирена, паста, филета с нежна консистенция, сметанови сосове и картофени гарнитури.

Смята се, че именно Сира е най-мъжественото вино в света. Това е така, защото сортът дава може би единствените вина, които отлично могат да се комбинират с пура. Сира има голям потенциал за стареене, което означава, че колкото по-отлежало е виното от този сорт, толкова вкусовите му качества са по-добри.

Пелин и Сира
марки
Подреди по