ПАКЕТИРАНИ ХРАНИ
КОЗМЕТИЧНИ ПРОДУКТИ
ПРОДУКТИ ЗА ДОМА
Copyright © 2019. All Rights Reserved

РОЗЕ

Розе е приятно слабо таниново вино, което се произвежда от червени сортове грозде, но по технологията за получаване на бели вина. Розето лесно се съчетава с храна, но все пак няма как да си отива с всяко ястие. Най-добрата комбинация за Розе е ордоьовърът. Виното е подходяща компания за бели меса, гризини, хапки с леки сирена, ядки и карамелизирани плодове.

Розето спокойно може да прави компания и на основното ястие, като най-добрият избор тук са дивеч, риба, панирани сиренца или кашкавал, както и всякакви морски дарове – миди, калмари, скариди и октоподи. Италианската паста с доматен сос и морски дарове, прясно агнешко месо и пушена шунка също ще погалят по-добре небцето, ако са поднесени с Розе.

Розето е много подходящо и за поднасяне на десерти. Не всички десерти са подходящи – заложете на сметанови сладкиши, плодове, палачинки, сиропирани сладкиши. От плодовете най-подходящи са цитрусите, пъпеш или череши.

Не залагайте на шоколадовите сладкиши, както и десерти с ликьори и кафе – те са подходящи само за червеното вино. Основният принцип за съчетаването на вино с храна е да се позволи на едно от двете да има доминантен вкус.

РОЗЕ
марки
Подреди по