!--Start of Zendesk Chat Script-->
ПАКЕТИРАНИ ХРАНИ
КОЗМЕТИЧНИ ПРОДУКТИ
ПРОДУКТИ ЗА ДОМА
Copyright © 2017. All Rights Reserved

Сосове Соеви

Соевият сос е традиционна хранителен продукт, произхождащ от Източна Азия. Популярен в тамошната кулинария, през последните десетилетия соевият сос доби широка популярност и у нас. 

Вкусният и ароматен соев сос се получава от семената на соята след специфична обработка, добавка на вода, а понякога (в повечето случаи) с добавка на сол. Освен класическият тъмен соев сос, се произвежда и светъл. Той технологично ферментира за по-кратко време, по-солен е и има по-слаб вкус. Предимството му е, че не променя цветът на ястието. Истинският соев сос не съдържа холестерол и успешно заменя едновременно солта, подправки, масло, майонеза. 

Избирайте соев сос само в тъмни стъклени бутилки! В пластмасови опаковки сосът губи вкусовата и ароматната си идентичност. Обърнете внимание на съдържанието на бутилката – не бива да само оцветители и ароматизатори, а само натурални съставки. Индикация за качествен соев сос е количеството протеин, което трябва да е до около 8%. Ако искате качествен соев сос, върху етикета трябва да пише „произведено при естествена ферментация”. Всеки друг продукт гарантира, че в него има добавка на химикали.

Сосове Соеви
марки
подреди по